Hvilke e-bogsformater findes der?

Hos Politiken Books kan du få e-bøger i to forskellige formater: PDF og ePub.
Mange ved, hvad PDF-filer er, men ePub-filer er en relativ ny 'opfindelse'.

En ePub-fil er baseret på HTML & XML, det samme sprog, som internet sider er bygget af. Det der gør ePub-formatet revolutionerende i forhold til PDF'er er, at teksten ikke er låst i forudbestemte 'sider'. Det betyder, at en ePub-fil kan læses på alle skærmstørrelser uden besvær. Dette gør ePub til et meget brugervenligt format i forhold til PDF.

Hvad er ePub?

ePub-formattet er et meget læsevenligt format. Fordelen ved ePub er, at den automatisk tilpasser sig skærmen på din computer, e-læser eller lignende. Hvis både PDF og ePub formatet er til rådighed for download, så foreslår vi, at du henter din e-bog i ePub format.

Hvad er PDF?

PDF er et format, der har en fast opsætning, og vil derfor altid se ens ud uanset, hvilket apparat du bruger. Du skal derfor tænke dig ekstra godt om, hvis du har tænkt dig at læse en PDF på en lille skærm, da det kan være svært at læse. I stedet anbefaler vi en større skærm, som fx bærbar computer, stationær computer eller en stor tablet.