Overfør e-bøger til din Kindle manuelt

Husk - du kan også gøre brug af vores Send til Kindle funktion. Send danske e-bøger til din Kindle med ét klik, se mere her.

Ønsker du at overføre dem manuelt har vi her en guide som forklarer hvordan du skal gøre:

Du skal bruge følgende for at læse din ønskede e-bog på din Kindle:

• Din Kindle + USB ledning
  • Din ønskede e-bog i ePub format (de fleste e-bøger findes i dette format)
  • Calibre (til konvertering af e-bogen)
  • Din computer

1. Download Calibre

Download Calibre til din computer her... Du kan også følge vores trin-for-trin vejledning til download af Calibre her.

2. Download din e-bog fra dit Riidr bibliotek

Når du har downloadet Calibre, skal du downloade din e-bog fra dit Politiken Books-bibliotek. Det gør du ved at klikke på 'Bibliotek' i den blå fane på Politiken Books' hjemmeside. Klik herefter på forsidebilledet af den e-bog, du ønsker at downloade og klik på 'Download'.
Bliver du spurgt om du vil gemme eller åbne filen, skal du vælge 'Gem'. Filen bliver nu gemt under 'Overførsler' eller 'Finder' på din computer.

3. Tilføj e-bog

Efter at have installeret Calibre og downloadet din e-bog er du nu klar til at tilføje e-bogen til Calibre. Tryk på 'Tilføj bøger' i menu linjen øverst i venstre hjørne i Calibre.

Sk_rmbillede_2013-02-25_kl._12.39.37.png Sk_rmbillede_2013-02-25_kl._12.39.06.png

4. Konventer din e-bog fra ePub til Mobi format

Nu skal din e-bog konverteres til mobi formattet. Din e-bog er nu blevet tilføjet til Calibre, og kan ses i oversigten i midten. Tryk på din ønskede e-bog og derefter på 'Konvertér bøger' i menu linien (jf. billede lige oven over). Herefter vil du i det nye vindue kunne se en oversigt over meta dataen i din valgte e-bog. Det du skal fokusere på til at starte med, er de to felter øverst i vinduet; 'Input format' og 'Output format'. Ved 'Input format' skal der være valgt ePub - og i 'Output format' skal du vælge Mobi fra listen. Tryk derefter 'OK'.

5. Følg konventeringen

Konverteringen kan nu følges nederst i højre hjørne. Når denne er færdig ligger din e-bog i Mobi format i dit Calibre Library under 'Dokumenter' på computeren.

6. Forbind din Kindle med din computer

Forbind din Kindle via et USB kabel til din computer og overfør den nye e-bog i Mobi format til din Kindle på følgende måde:

• Sæt dit USB-kabel i din computer og den anden ende af kablet i din Kindle
  • Nu skulle din Kindle gerne komme frem på din computer. Gør den ikke, så gå ned i 'Start', tryk på 'Computer'. Her kan du se din Kindle
  • Find den e-bog, som du gerne vil have overført til din Kindle. Højreklik med musen på e-bogen og tryk 'Kopier'
  • Gå ind i 'Computer' og find din Kindle. Gå ind i 'Documents'-mappen i din Kindle, højreklik med musen og vælg 'indsæt'
  • Hermed er e-bogen overført til din Kindle, og du kan tage USB-stikket ud af din computer og din Kindle
  • Gå til forsiden på din Kindle, hvor du nu kan se din e-bog